اتاق کودک
رویکرد طرح
رویکرد طراحی در خلق این نما، ایجاد یک پوشش و سطح بافت دار بر روی نما بوده است. این پوسته که متشکل از هندسه برجسته و منظم می باشد که توسط پانل های هرمی تکرار شده اند را تحت عنوان الگوی هندسی منظم (pattern) و هندسه مدولار منظم میشناسیم. و نماهایی با چنین شرایط و ویژگی هایی در ادبیات طراحی نمای ساختمان موسوم به نماهای ژئومتریک می باشند. این پوسته ژئومتریک توسط دو برش عمودی، یکی در نمای شرقی و دیگری در نمای جنوبی (داخل کوچه) دچار شکافهایی شده است. این شکاف ها به منظور ایجاد جزئیات در نظر گرفته شده اند که مبادا تکرار الگوی هندسی ممتد باعث خسته کنندگی و یکنواختی نما شود. شکاف عمودی شرقی، با مدول وایرفریم جزء هندسی موجود در بافت اصلی پر شده و شکاف جنوبی با یک لایت باکس عمودی.
سبک و ویژگیهای طراحی
در این طراحی نیز مانند بسیاری از طرحهای مجموعه شارینا سبک مینیمالیسم (سادهگرایی) مورد توجه بوده و به همین دلیل این طرح شامل ویژگی های زیر می باشد:
-مصالح: مصالح به کار رفته در این سبک نباید از دو عنصر غالب و نهایتا یک یا دو عنصر فرعی تجاوز کند، در نتیجه دو ماده غالب این نما ورق آهن با پوشش رنگ استاتیک و لایت باکس تبلیغاتی هستند.
-سادگی در فرم طراحی نما: در این نما سعی شده تا خطوطی که در سطح نما ایجاد می شوند ساده و به دور از هر گونه پیچیدگی باشد و فرم کلی نما که مد نظر طراح بوده، سریعا در ذهن بیننده ها به وضوح و با خوانایی کافی شکل بگیرد.
در طراحی مینیمال طراحان غالبا در معرض خطر تکرار نامطلوب و بی روح عناصر هستند، چرا که به دلیل محدودیت و کم بودن تنوع مصالح همواره مسئله نداشتن جزئیات مطلوب، بزرگترین خطر طراحی مینیمال می تواند باشد، این مسئله در طراحی این نما با منتوع کردن پانل های ژئومتریک در دو مدول و استفاده مجزا از آنها کاملا محار شده است.
به طوریکه از مدول اصلی که کاملا سطح پوشیده و بسته ای دارد برای تعریف پوسته های اصلی استفاده شده و از مدول دوم که گویی مدل وایر فریم همان مدول اول است برای پر کردن شکاف در نمای اصلی استفاده شده است.
بدین ترتیب در عین رعایت اصول ساده گرایی سبک مینیمالیسم، جزئیات و تنوع لازم کاملا به صورت طراحی شده و تحت کنترل طراح ایجاد شدهاند.
با تشکر مرتضی نظری،
مدیر عامل مجموعه طراحی و مهندسی شارینا
کاردان معماری و مربی فنی و حرفه ای در حوزۀ معماری
عنوان پروژه
طراحی و اجرای اتاق کودک
رده
طراحی داخلی و مبلمان
نوع/سبک
بوهمین
کارفرما
سرکار خانم فاطمه محرمخانی
آدرس
گلشهر کاظمیه
کاربری
مسکونی
تاریخ شروع
۱۴۰۲/۰۷/۱۷
تاریخ اتمام
۱۴۰۲/۰۸/۳۰
مساحت اتاق
۹ متر مربع
صاحب امتیاز پروژه
مجموعه طراحی و مهندسی شارینا
سرپرستی پروژه
مرتضی نظری
طراحی
مرتضی نظری
MSP
مرتضی نظری
نصبواجرا
مرتضی نظری، سمیرا صیادی، مهدی نوروزی
مبلمان
کارگاه ساخت مبلمان شارینا
مدلسازی و انیمیشن
مرتضی نظری
دیاگرامهای گرافیکی
فاطمه ماله میر
سیجی آرتیست
مونا حق وردی
مجموعه آرتمن مفهومی برای لوکس بودن دارد که آن را حتما در محصولاتش دیدهاید. آنها لاکچری را در مینیمالیسم، سادگی و بیحاشیه بودن تعریف میکنند. مدیر مارکتینگ مجموعه آرتمن میگوید:«مطالعات زیادی انجام شده بود، ولی با توجه به حساس بودن و حجم بالای کاری و نیز بالا بودن توقعاتمان، به نتیجهای نرسیده بودیم تا با بچههای شارینا آشنا شدیم و فهمیدیم که میتوانند تصورات ما را به واقعیت تبدیل کنند.».