ساختمان شهر
قبل از طراحی
ترسیمات و نمودارها
ساخت و ساز
نتیجه نهایی
رویکرد طرح
رویکرد طراحی در خلق این نما، ایجاد یک پوشش و سطح بافت دار بر روی نما بوده است. این پوسته که متشکل از هندسه برجسته و منظم می باشد که توسط پانل های هرمی تکرار شده اند را تحت عنوان الگوی هندسی منظم (pattern) و هندسه مدولار منظم می شناسیم. و نماهایی با چنین شرایط و ویژگی هایی در ادبیات طراحی نمای ساختمان موسوم به نماهای ژئومتریک می باشند.
سبک طراحی و ویژگی های آن:
در این طراحی نیز مانند بسیاری از طرحهای مجموعه شارینا سبک مینیمالیسم (ساده گرایی) مورد توجه بوده و به همین دلیل این طرح شامل ویژگی های زیر می باشد:
-مصالح: مصالح به کار رفته در این سبک نباید از دو عنصر غالب و نهایتا یک یا دو عنصر فرعی تجاوز کند، در نتیجه دو ماده غالب این نما ورق آهن با پوشش رنگ استاتیک و پروفیل های چوب پلاست هستند.
-سادگی در فرم طراحی نما: در این نما سعی شده تا خطوطی که در سطح نما ایجاد می شوند ساده و به دور از هر گونه پیچیدگی باشد و فرم کلی نما که مد نظر طراح بوده، سریعا در ذهن بیننده ها به وضوح و با خوانایی کافی شکل بگیرد.
در نمای غربی قرینه بودن طرح به این امر کمک بسزایی می کند.
در طراحی مینیمال طراحان غالبا در معرض خطر تکرار نامطلوب و بی روح عناصر هستند، چرا که به دلیل محدودیت و کم بودن تنوع مصالح همواره مسئله نداشتن جزئیات مطلوب، بزرگترین خطر طراحی مینیمال می تواند باشد، این مسئله در طراحی این نما با منتوع کردن پانل های ژئومتریک در دو مدول و استفاده مجزا از آنها کاملا محار شده است.
به طوریکه از مدول اصلی که کاملا سطح پوشیده و بسته ای دارد برای تعریف پوسته های اصلی استفاده شده و از مدول دوم که گویی مدل وایر فریم همان مدول اول است برای تعریف مرز و خطوط عمودی در نما استفاده شده است.
بدین ترتیب در عین رعایت اصول ساده گرایی سبک مینیمالیسم، جزئیات و تنوع لازم کاملا به صورت طراحی شده و تحت کنترل طراح ایجاد شده اند.
در این طرح پوشش مسطح ایجاد شده توسط چوب پلاست ها صرفا نقش ایجاد زمینه را داشته اند که با رنگ و بافتی که دارند کنتراست لازم جهت نمود هر چه بیشتر و بهتر پوسته های ژئومتریک را ایجاد کرده اند.
ویژگی خاص طرح:
یکی از مشکلات بسیار آزاردهنده در نمای ساختمان های تجاری- اداری مسئله نصب تابلوهای بنگاه های کاری مستقر در واحدهای ساختمان پس از واگذاری واحدها به آنهاست. اگر به این مسئله توجهی نشود، حتی اگر طراح نما را فارغ از این مسئله بخوبی طراحی و اجرا کند، پس از نصب تابلوها در اکثر موارد دیده شده که این تابلوها خطوط نما را زیر سوال برده اند و کاملا نظم نما را بر هم زده اند. پس بدون جانمایی محل نصب برای تابلوها عملا طراحی نمای تجاری و اداری معنایی ندارد، مگر اینکه تابلویی در کار نباشد.
چون در طراحی نما به جانمایی این تابلوها توجهی نمی شود و حداقل در شهر زنجان تابحال دیده نشده که به این مسئله توجهی بشود. برای اولین بار در ساختمان شهر این مسئله مد نظر طراح بوده و تابلو هایی را برای این واحدها در طراحی در نظر گرفته است. که هماهنگ و هم سو با طرح کلی نما هستند.
ایده ی بعدی این بود که تا قبل از استقرار واحدها این تابلوها می توانند محل تبلیغات عنوان ساختمان باشند که این مهم نیز از طریق چاپ استیکرها بر روی صفحه زمینه تابلوها محقق شد.
با تشکر مرتضی نظری
مدیر عامل مجموعه طراحی و مهندسی شارینا
کاردان معماری و مربی فنی و حرفه ای در حوزۀ معماری
عنوان پروژه
طراحی نمای ساختمان تجاری، اداری ساختمان شهر
رده
معماری
نوع/سبک
نمای ژئومتریک/مینیمالیسم
کارفرما
علیرضا افسری
آدرس
زنجان، بزرگراه ۲۲ بهمن، ضلع جنوبی پل امام حسن، جنب مجتمع مسکونی الغدیر
کاربری
تجاری، اداری
تاریخ شروع پروژه
۱۳۹۶/۱۰/۲۵
تاریخ اتمام
۱۳۹۶/۱۱/۲۵
مساحت
۳۲۵ متر مربع
طبقه
–
ظرفیت
–
تعداد طبقات
۵ طبقه، شامل زیرزمین، همکف، طبقات ۱ تا ۳
مستندسازی
سمیرا صیادی
طراحی، نظارت، اجرا
مرتضی نظری